HWP-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med HWP-filtillägget är en Hangul Word Processor-fil, eller kallas ibland en Hanword-dokumentfil. Detta filformat skapades av det sydkoreanska företaget Hancom.

HWP-filer liknar MS Words DOCX-filer, förutom att de kan innehålla koreanskt skriftspråk, vilket gör det till ett av de standarddokumentformat som används av den sydkoreanska regeringen.

HWP är också en förkortning för saker som inte har något att göra med en ordbehandlare, som Hewlett-Packard Company (dess gamla aktiesymbol, ersatt av HPQ) och hälso- och välfärdsplan.


Hur man öppnar en HWP-fil

OpenOffice Writer och LibreOffice Writer är två gratisprogram som kan öppna och redigera HWP-filer. Men när du sparar HWP-filer i dessa program måste du välja ett annat format (som DOC eller DOCX) eftersom de inte stöder spara till HWP.

Microsoft tillhandahåller också ett gratis verktyg för att öppna HWP-filer, kallat Hanword HWP Document Converter. Genom att installera detta kan du öppna HWP-filer i Microsoft Word genom att konvertera dem till DOCX.

Microsoft Office, OpenOffice och LibreOffice kan bara öppna HWP-filer om de skapades med Hangul '97 - nya versioner av .HWP-filen kan inte öppnas med dessa applikationer.

Hancom Office är en annan HWP-tittare / redaktör, men det är bara gratis i en månad. Det kan inte bara öppna HWP-filer utan också HWPX- och HWT-filer, som har liknande filformat. Denna gratis filvisare stöder även andra Hancom Office-format, som CELL, NXL, HCDT, SHOW och HPT, samt Microsoft Office-filformat.

Hancom Office Online, inte heller gratis, låter dig visa HWP-filer online.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna HWP-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program som öppnar HWP-filer, lär du dig att ändra vilket program som öppnar HWP-filen.

Hur man konverterar en HWP-fil

Om du redan använder en av HWP-redaktörerna ovanifrån, som LibreOffice Writer, kan du exportera eller konvertera HWP till DOC-, DOCX-, PDF-, RTF- och andra dokumentformat.

Du kan också använda en gratis filkonverterare för att konvertera HWP-filen till ett annat format, som Online-Convert.com. För att använda den här HWP-omvandlaren online laddar du bara upp. HWP-fil till webbplatsen och välj sedan ett format för att konvertera den till, som ODT, PDF, TXT, JPG, EPUB, DOCX, HTML, etc. Då måste du ladda ner den konverterade filen tillbaka till din dator innan du kan använda den .


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil fortfarande inte kommer att öppnas efter att du har försökt förslagen ovan är det stor chans att du läser fel filtillägget. Vissa filer använder ett liknande filtillägg trots att formaten är helt orelaterade.

Du kan till exempel förvirra Hedgewars Saved Game eller Demo-filer, som använder filändelsen HWS och HWD, för en HWP-fil. Dessa typer av filer används med Hedgewars-spelet och kan inte öppnas med någon av HWP-öppnare / redaktörer ovan.

WPH är ett annat exempel där alla samma filtilläggsbokstäver används men istället för att vara relaterade till HWP-filer är de faktiskt i Phoenix BIOS-filformat och används som BIOS-filer.