ADP-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med ADP-filtillägget är en Microsoft Access Project-fil. De har Access-projektinformation och kommunicerar direkt med en Microsoft SQL Server-databas, men innehåller inte tabeller eller frågor som ACCDB-filer.

Medan mycket mindre vanligt kan ADP-filer istället vara ljudfiler som används i vissa videospel eller videor som laddats ner från webbplatser för videostreaming.

ADP är också ett löneföretag, men det har inget att göra med detta filformat. Du kan också se dessa bokstäver som används i förkortningar för orelaterade tekniktermer som aktiv datasida och automatisk leveransprogram.


Hur man öppnar en ADP-fil

ADP-filer som används med Microsoft Access kan naturligtvis också öppnas med programmet, men bara om du kör en version som är äldre än Access 2013; de fungerar inte heller med SQL Server 2012 eller senare.

Vi är inte medvetna om en mediaspelare eller annat verktyg som kan öppna ADP-filer som rippas / kopieras från videospelskivor, och vi har inte heller en nedladdningslänk för en kompatibel videospelare. Videor i detta format laddas vanligtvis från webbläsartillägg som Video DownloadHelper i Firefox.

Något du kan försöka om du har en videofil är att byta namn på den så att den har .MP4-filtillägget (t.ex. videofile.adp till videofile.mp4). Detta fungerar bara om filen faktiskt är en MP4 men namngavs felaktigt med .ADP under nedladdningsprocessen.

Hur man konverterar en ADP-fil

Precis som vi inte har någon information om att öppna ADP-ljud- eller videofiler, känner vi inte heller till några verktyg för att konvertera dem till MP3, MP4 eller något annat ljud- / videoformat.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

En stor anledning till att vissa filer inte öppnas i program som vi tycker att de borde arbeta med är för att vi felläser filtillägget. Detta är faktiskt väldigt enkelt att göra eftersom många filtillägg delar några av samma bokstäver / siffror.

Till exempel ser ADD väldigt mycket ut som ADP men filtillägget används för Dynamic AX Developer Documentation-filer, något som inte är relaterat till Microsoft Access.

ADE och APD är också lätta att förvirra för detta filtillägg.


Lämna en kommentar