BBS-fil (vad det är och hur man öppnar en)

BBS står för Bulletin Board System, så en fil med BBS-filtillägget är en Bulletin Board System Text-fil. De används av en BBS för att lagra saker som meddelanden, beskrivningar och metadatainformation.

DIZ-filer kan användas tillsammans med BBS-filer i ett Bulletin Board-system, men de används för att beskriva de typer av filer som användare laddar upp till servern.

BBS är också en förkortning för batteribackupsystem, kom tillbaka snart, BIOS-startspecifikation, bredbandsomkopplare och basbandomkopplare, men dessa termer har inget att göra med BBS-filer som beskrivs på denna sida.


Hur man öppnar BBS-filer

Eftersom en Bulletin Board System-textfil bara är en vanlig textfil (se nedan) som använder .BBS-filtillägget kan du öppna en med alla program som läser och redigerar textdokument. Vi har en lista över våra favoriter i listan över bästa gratisredigerare.

Exempel på BBS-fil.

Eftersom BBS-filer inte är ett vanligt filtillägg, finns det en god chans att din textredigerare inte öppnar den när du dubbelklickar eller dubbelklickar på den. Istället vill du öppna BBS-öppnaren först och sedan använda programmets meny (förmodligen Arkiv> Öppna alternativ) för att bläddra efter och öppna BBS-filen.

Eller om du hellre vill, kan du ändra filtillägget för BBS-filen så att den ser ut för din redaktör som om det är en igenkännbar fil (se hur nedan). Till exempel, eftersom de flesta textredigerare är byggda med stöd för att öppna .TXT-filer, kan du byta namn på din BBS-fil för att använda TXT-filtillägget. Det bör låta det öppna normalt när du dubbelklickar (eller dubbelklickar på) filen.

BBS-filer kan också öppnas med BBS-programvara som Mystic BBS eller Maximus BBS, men de specifika stegen för att göra det är olika för varje program. Till exempel måste du följa dessa steg för att öppna en BBS-fil med Mystic BBS.

Hur man konverterar en BBS-fil

Det kan vara mer meningsfullt för dig att konvertera BBS-filen istället för att behålla den med .BBS-filtillägget. Lyckligtvis, eftersom en BBS-fil är en textfil är det väldigt enkelt att konvertera en.

På samma sätt som att öppna en kan du konvertera en BBS-fil med en textredigerare som Notepad i Windows eller TextEdit i macOS, eller med något av de gratisprogram som nämns i den textredigerarlänken ovan.

När du konverterar en BBS-fil med en textredigerare kan du välja mellan olika textbaserade format som TXT, HTML och många andra.

Som nämnts ovan kan du till och med byta namn på filtillägget för att "konvertera" filen till TXT. Det är inte en riktig konvertering eftersom du bara byter namn på filen, men en riktig konvertering från BBS till TXT är inte ens nödvändig eftersom BBS-filen redan finns i klartextfilformat som .TXT-filer.

För att byta namn på BBS-filen till TXT i Windows måste du visa dolda filtillägg.

Visa dolda filtillägg (Windows 10).

Här är hur:

  1. Kör kontrollmappar kommandot i dialogrutan Kör (WIN + R).
  2. När fönstret öppnas går du in i utsikt fliken.
  3. Leta reda på Dölj filnamnstillägg för kända filtyper alternativet och ta bort krysset så att filtillägg visas, inte döljs.
  4. Högerklicka eller tryck och håll ned BBS-filen och välj Byt namn.
  5. När filnamnet är markerat och redo att byta namn ändrar du .bbs del att vara .Text.
  6. Press ange och bekräfta sedan namnändringen med Ja, tack.

Att ändra ett filtillägg är inte en riktig filkonvertering. Konvertering av en fil kan normalt göras med ett filkonverterarverktyg, men de flesta stöder inte BBS-filer.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Alla textfiler för anslagstavlor är vanlig text och kan användas enligt beskrivningen ovan. Om du inte kan göra det med din fil - antingen öppna den med en textredigerare eller konvertera den till ett textfilformat - har du antagligen ingen BBS-fil. Detta kan hända om du har felläst filtillägget.

Filen du har kan använda ett tillägg som ser mycket ut som det säger “BBS” ​​även om det bara liknar. Filen måste avslutas med .BBS för att den ska kunna betraktas som en textfil för anslagstavlan.

BBB-filer ser till exempel mycket ut som BBS även om de är BlackBerry Mobile Phone Backup-filer, som inte har något att göra med BBS-filer som används med ett anslagstavla. Om du har en BBB-fil kan du ha tur att öppna den med BlackBerry-skrivbordsprogrammet eller BlackBerry Backup Extractor.

Ett annat suffix som kan förväxlas för en BBS-fil är PPS. Det filtillägget tillhör Microsoft PowerPoint och som sådan kan PPS-filer inte användas med samma program som öppnar BBS-filer. De två formaten används av två olika skäl och kräver därför olika filöppnare.


Lämna en kommentar