AIR-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med .AIR-filtillägget är sannolikt en AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package-fil som lagrar webbaserade applikationer som är programmerade med Adobe Flash, ActionScript eller Apache Flex.

AIR-filer är vanligtvis ZIP-komprimerade och kan användas i alla stationära och mobila operativsystem som stöder Adobe AIR-körning, som Windows, macOS, Android, iOS och BlackBerry Tablet OS.

Lifewire / Theresa Chiechi

MUGEN-videospelmotorn använder filtillägget AIR som en vanlig textfil som lagrar animeringsinställningar. Det kan förklara hur en karaktär ska röra sig eller hur en bakgrundsscen ska simulera rörelse. De förklarar också hur MUGEN Sprite-filer (.SFF) animeras.

AIR är också en förkortning för automatisk bildregistrering.


Hur man öppnar en AIR-fil

Eftersom vissa Adobe AIR-filer är ZIP-baserade filer bör du kunna dra isär dem med PeaZip, 7-Zip eller andra gratis zip / unzip-program. För att ha full åtkomst till de ursprungliga applikationsfilerna kan det dock behövas en dekompilator.

Var försiktig när du öppnar körbara filformat som .AIR-filer som du har fått via e-post eller laddat ner från webbplatser som du inte känner till. Se vår lista över körbara filtillägg för en lista över filtillägg som ska undvikas och varför.

För att faktiskt kunna använda .AIR-filer på din dator måste du installera en miljö för att de ska kunna köras, vilket görs via gratis Adobe AIR. Detta är en förutsättning innan du kan använda AIR-applikationen. Efter att den har installerats körs applikationen som alla andra program eller videospel.

AIR-applikationer kan byggas med Adobe Animate (tidigare kallat Adobe Flash Professional).

Beroende på om applikationen är avsedd för mobil eller stationär användning kan Adobe AIR-applikationer byggas med Adobe Flex, Adobe Flash, HTML, JavaScript eller Ajax. Att bygga Adobe AIR Applications är en PDF-fil från Adobe som förklarar allt detta i detalj.

Mer information om hur du använder AIR-applikationer på ett skrivbord, Android, BlackBerry Tablet OS och iOS-enheter finns i Adobes Adobe AIR-applikationer.

MUGEN Animationsfiler används med Elecbytes MUGEN Du kan redigera en eller visa textinställningarna inuti med en textredigerare som Notepad-programmet inbyggt i Windows. Men om du vill ha något mer avancerat eller ett program som kan öppna AIR-textfiler på en Mac, se vår lista över bästa gratisredigerare för våra favoriter.

Om du har en AIR-fil som är associerad med Automated Image Registration-filer bör du kunna öppna den med programsviten med samma namn.

Hur man konverterar en AIR-fil

Se Adobes artikel om att packa ett installerat installationsprogram för skrivbordet för att lära dig hur du kan skapa en EXE-, DMG-, DEB- eller RPM-installationsfil från ett AIR-program med AIR Developer Tool (ADT). Om du konverterar AIR-filen till ett av dessa format kan applikationen öppnas även om Adobe AIR-körtiden inte är installerad.

För att skapa PDF-filer på klientsidan från ett AIR-program med AlivePDF, se denna handledning från Murray Hopkins.

Jag ser ingen anledning till varför du vill konvertera MUGEN-animeringsfiler till något annat format eftersom det skulle göra att de slutar arbeta med MUGEN Men eftersom de bara är textfiler kan de tekniskt sett konverteras till annan text- baserade format som HTML och TXT, med de flesta textredigerare.

Om något program kan konvertera en Automated Image Registration AIR-fil kommer det att vara det program som nämns ovan.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Vissa filformat använder ett filtillägg som liknar ett suffix som används för andra filformat. Till exempel, även om en ARI-fil ser väldigt mycket ut som en AIR-fil, är de två inte alls relaterade.

ARI-filer är ARRIRAW-bildfiler som fångats av ARRI-digitalkameror och öppnas med en bildvisare / redigerare som Adobe Photoshop. Andra ARI-filer är arkiv komprimerade med algoritmer som PPM eller LZP. Inget av dessa filformat fungerar på samma sätt som AIR-filer.

Samma misstag kan göras med alla filformat som använder ett filtillägg som är stavat som .AIR. Om du inte har att göra med en AIR-fil, var noga med att undersöka det verkliga filtillägget så att du kan ta reda på vilka program som kan öppna din specifika fil.


Lämna en kommentar