SFM-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med SFM-filtillägget kan vara en S Memo-fil som används för att lagra anteckningar på en Samsung Galaxy-enhet med S Memo-appen, men det här är inte det enda formatet en SFM-fil kan ha i.

SFM är också en förkortning för Standard Format Markers, som är tecken inbäddade i en textsida för att indikera en vers, ett kapitel eller en annan del av en större skrivgrupp. Dessa klartextfiler kan använda .SFM-filtillägget.

Valves Source Filmmaker (SFM) -verktyg använder också .SFM-filer som sparade sessioner medan du gör filmer. Vissa SFM-filer kan istället vara DART Pro 98 Soundtree Structure-filer eller bokföringsformulärfiler.


Hur man öppnar en SFM-fil

Samsung Galaxy-enheter som använder SFM-filer lagrar och öppnar dem efter behov. Det finns verkligen inget behov, och förmodligen inte ens ett sätt, att öppna dem från själva enheten.

De 6 bästa Samsung-telefonerna 2020

Men om du ansluter enheten till en dator kan du kanske kopiera filen från mappen Application Smemo cache eller Application Smemo switcher och sedan öppna den med en fritextredigerare.

Vissa enheter använder S Notes istället för S Memo, så det är möjligt att SFM-filer som används på dessa enheter inte öppnas med standardapplikationen. Det är dock osannolikt att SFM-filer skapas på Samsung-enheter som inte använder S Memo.

SFM-filer som är standardformatmarkörer bör också kunna öppnas med en textredigerare. Översättningsprogrammet Adapt It använder SFM-filer för att filtrera information och navigera genom text. Paratext är ett annat program som använder SFM-filer.

Source Filmmaker (som kräver att Steam ska installeras) öppnar SFM-filer som används med det verktyget. DART Pro ska kunna öppna SFM-filer som används som Soundtree Structure-filer. Andra SFM-filer kan användas för redovisningsformulär och kan öppnas med Sages bokföringsprogramvara.

Med tanke på de många olika användningsområdena för filer som slutar med .SFM, om du har flera SFM-filöppnare på din dator, finns det en god chans att filen öppnas med ett program som du inte vill använda med det. Om du vill att ett annat program ska använda SFM-filen när du dubbelklickar på den i Windows, se vår Så här ändrar du standardprogrammet för en specifik filtilläggshandbok.

Hur man konverterar en SFM-fil

Om du kan öppna en S Memo-textfil i en textredigerare kan du definitivt konvertera SFM-filen till ett annat textbaserat format som HTML eller TXT.

Standardformatmarkörer som har SFM-filtillägget kan kanske sparas i ett annat format via samma program som kan öppna filen.

Detsamma gäller DART Pro och redovisningsformulär som använder .SFM-filtillägget. Alla program som stöder export eller konvertering av en fil till ett annat format har förmodligen möjlighet att göra det någonstans i Fil meny, eller kanske genom en Konvertera or Exportera alternativ.

Source Filmmaker-filer kan vara svåra att förstå. Eftersom dessa filer används med filmfiler kan det verka möjligt att konvertera SFM-filen till MP4, MP3, MOV, AVI eller något annat ljud- / videoformat, men det är inte möjligt eftersom SFM-filen bara är en sparad session som motsvarar till det projekt du använder med Source Filmmaker.

Det finns förmodligen ingen anledning att konvertera SFM-filen till något annat format, men om du vill skapa en filmfil med Source Filmmaker öppnar du SFM-filen för att ladda sessionen och använder sedan Fil > Exportera > Film menyalternativ.

SFM står också för ytfot per minut. Om du vill konvertera SFM till RPM (varv per minut) kan du göra det med Destiny Tools hastighets- / matningsdiagram.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om inget av programmen ovanifrån öppnar din fil finns det en god chans att du inte har en SFM-fil utan istället felläser filtillägget.

Till exempel kanske din fil egentligen bara är en med ett liknande klingande eller liknande stavat suffix, som en SMF (StarMath Formula), SFZ, SFV, SFW (Seattle FilmWorks Image), CFM eller SFPACK-fil.

Om du inte riktigt har en SFM-fil, undersök sedan filens verkliga tillägg för att lära dig vilka program som kan användas för att öppna eller konvertera den.


Lämna en kommentar