M4B-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filändelsen M4B är en MPEG-4 Audio Book-fil. De ses ofta används av iTunes för att lagra ljudböcker.

Vissa mediaspelare använder M4B-format för att lagra digitala bokmärken tillsammans med ljudet, så att du kan pausa uppspelningen och sedan fortsätta senare. Detta är en anledning till att de föredras framför MP3-filer, vilket inte kan spara din plats i filen.

Ljudformatet M4A är i princip identiskt med M4B förutom att dessa typer av filer används för musik istället för ljudböcker.

Apples iPhone använder också MPEG-4 Audio-format för ringsignaler, men dessa filer sparas istället med M4R-tillägget.

Lifewire / Theresa Chiechi


Hur man öppnar en M4B-fil på en iPhone

iTunes är det primära programmet som används för att både spela upp M4B-filer på en dator och för att överföra ljudböcker till en iPhone eller annan iOS-enhet. Du kan göra detta genom att lägga till ljudböcker till iTunes och sedan synkronisera din enhet med iTunes.

Börja med att överföra M4B-filen till iTunes. I Windows använder du Fil menyn för att välja endera Lägg till fil i biblioteket ... or Lägg till mapp i biblioteket ... för att bläddra efter M4B-filen. Om du använder en Mac, gå till Fil > Lägg till i biblioteket ....

Om dina ljudböcker inte är i M4B-format utan i stället är MP3-filer, WAV-filer etc., hoppa ner till avsnittet "Hur man skapar en M4B-fil" nedan för att konvertera dina ljudfiler till M4B-format och återvänd sedan hit se vad du ska göra nästa.

Med enheten inkopplad klickar eller trycker du på telefonikonen i iTunes för att byta fönster till iOS-enheten. Välj menyn Ljudböcker till vänster om iTunes. Sätt en bock bredvid Synkronisera ljudböcker och välj sedan om du vill synkronisera alla ljudböcker från ditt iTunes-bibliotek eller bara vissa.

Nu kan du synkronisera din enhet med iTunes för att skicka M4B-filen till din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hur man öppnar en M4B-fil på en dator

iTunes är inte det enda programmet som spelar upp en M4B-fil på en dator. Windows Media Player fungerar också, men du kan behöva öppna Windows Media Player först och sedan öppna M4B-filen manuellt från WMP-menyn eftersom Windows kanske inte känner igen M4B-tillägget.

Ett annat alternativ är att byta namn på tillägget från .M4B till .M4A eftersom Windows associerar M4A-filer korrekt med Windows Media Player.

Andra mediespelare med flera format som stöder det mycket liknande M4A-formatet, som VLC, MPC-HC och PotPlayer, kommer också att spela M4B-filer.

En M4B-ljudbok som du köper (kontra en som du laddar ner gratis från en webbplats som LibriVox) är sannolikt skyddad av DRM, vilket innebär att den bara kan spelas med auktoriserad datorprogramvara och enheter. Till exempel är de flesta M4B-baserade ljudböcker som du köper från iTunes Store DRM-skyddade och spelas endast i iTunes och enheter som är auktoriserade via iTunes.


Hur man konverterar en M4B-fil

Eftersom M4B-filer ofta är ljudböcker är de vanligtvis ganska stora och konverteras därför bäst med ett dedikerat, offline gratis filkonverteringsprogram. DVDVideoSofts Free Studio är en gratis M4B-filkonverterare som kan spara M4B till MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC och andra ljudformat.

Zamzar är en annan M4B-omvandlare men den körs i din webbläsare, vilket innebär att du måste ladda upp filen till deras webbplats för att få den konverterad. Zamzar kan konvertera M4B till MP3 online, liksom till liknande format som AAC, M4A och OGG.

Du kan vanligtvis inte ändra ett filtillägg (som M4B-filtillägget) till ett som din dator känner igen och förväntar dig att den nyligen döpta filen kan användas. En faktisk filformatkonvertering med en av metoderna som beskrivs ovan måste i de flesta fall äga rum. Som vi nämnde tidigare, försök dock byta namn på .M4B-filen till .M4A, ett trick som ofta är framgångsrikt, åtminstone för icke-DRM-skyddade M4B-ljudböcker.


Hur man skapar en M4B-fil

Om du vill lägga en ljudbok på din iPhone men ljudfilen inte är i M4B-format måste du konvertera MP3, WAV eller vilket format som filen är i, till M4B så att iPhone vann ' t misstag det för en sång. I grund och botten måste du bara göra motsatsen till vad du läser i avsnittet ovan.

Audiobook Binder kan konvertera MP3 till M4B på macOS. Windows-användare kan ladda ner MP3 till iPod / iPhone Audio Book Converter för att konvertera flera MP3-filer till M4B-filer eller till och med för att kombinera MP3-filer till en stor ljudbok.

Lämna en kommentar