C-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med .C-filtillägget är en vanlig C / C ++ källkodfil. Det kan både innehålla ett helt programs källkod i programmeringsspråket C eller C ++ samt refereras till av andra filer från ett C-projekt.

Observera att vissa program använder ett c-filtillägg med gemener för att beteckna en C-källkodfil och ett versaler C för C ++, men det krävs inte. CPP används också för C ++ källkodsfiler.

Om C-filen inte finns i programmeringsspråket C eller C ++ kan det i stället vara en Lite-C-skriptfil skriven i lite-C, ett liknande programmeringsspråk som C / C ++.

Båda dessa filtyper är relaterade till applikationer som används för att bygga program och videospel.

CFile hänvisar också till Microsoft Foundation Class-filklasser, men har inget att göra med de källkodsfilformat som förklaras här.


Hur man öppnar en C-fil

Alla textredigerare som Notepad ++, Emacs, Windows Notepad-programmet, EditPlus, TextMate och andra kan öppna och visa en C-fil om det är en C / C ++ källkodfil.

Dessa program är användbara eftersom de i allmänhet är lätta jämfört med fullständiga applikationsutvecklare som de som anges nedan. Dessutom stöder de flesta av syntaxmarkering, vilket vanligtvis är att föredra eftersom det gör redigering och siktning genom källkoden mycket enklare.

C-filer öppnas dock vanligtvis inom ramen för ett programutvecklingsprogram som Visual Studio, Eclipse, C ++ Builder, Dev-C ++ eller Code :: Blocks.

Lite-C-programmet från Conitec Datasystems är det primära programmet som används för att arbeta med Lite-C-skriptfiler, men dessa C-filer kan också öppnas med textredigerare.

Hur man konverterar C-filer

Det finns ett antal konverteringar du kan göra relaterade till C och C ++ men de faller utanför denna artikel. Du kan till exempel använda programmeringsspråket för att konvertera till eller från char array, heltal, strängar etc., men de gäller inte C-filer själva utan snarare de funktioner som filerna tillhandahåller.

Om det är det du letar efter rekommenderar vi att du besöker några andra resurser som Stack Overflow.

Men om du verkligen vill ha en C-filkonverterare kan du använda vilken textredigerare eller C-filöppnare som helst för att konvertera eller spara filen till ett annat textbaserat format som TXT eller HTML. De kommer sannolikt inte längre att kunna användas som källkodsfiler med Eclipse, Dev-C ++, etc., så länge de finns i ett annat filformat.

Det finns också ett antal källkodomvandlare tillgängliga från Tangible Software Solutions som kan konvertera C ++ till C #, Java eller VB. Tänk dock på att de fria utgåvorna är begränsade när det gäller antalet rader som kan konverteras samtidigt.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Med tanke på att C-filtillägget bara är en bokstav är det lätt att förväxla andra filformat med en C-fil. Det här är det första du bör leta efter om du inte kan få din fil att öppna, för det är troligt att du inte faktiskt har att göra med en C-fil.

Till exempel, om du försöker visa din fil med en textredigerare eftersom du antar att den är en källkodsfil, men inte kan läsa någonting, har du förmodligen något helt annat, som en CAB- eller CSH-fil.

CS är ett mycket liknande filtillägg men det används för Visual C # Source Code-filer och ColorSchemer Studio Color Scheme-filer. Om du har en CS-fil kan den öppnas bra med de program som stöder C-filer, eftersom det är ett liknande format med innehåll skrivet på C Sharp-språket. Det senare filformatet används dock specifikt med ColorSchemer Studio och fungerar inte på samma sätt som C Sharp- eller C-filer.

Som du kan se har dessa filformat och många andra bokstaven "C" i sig men det betyder inte att de alls är relaterade till C-filformatet som förklaras på denna sida.

För att göra detta ännu mer förvirrande än det kanske redan är, används CSH-filtillägget inte bara som en icke-textfil med Adobe Photoshop (det är en anpassad formfiler) utan också som ren text C Shell Script-fil, vilket betyder att beroende på vad du har, det kan mycket väl öppnas i en textredigerare (som med CS-filer), men det betyder fortfarande inte att det är en C / C ++ källkodfil eller till och med att den kan öppnas i alla applikationer som anges ovan.


Lämna en kommentar