RAF-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med RAF-filtillägget är en Fuji Raw Image-fil. Det här formatet lagrar en obearbetad bild från en Fuji-digitalkamera. En JPG av samma bild som tagits av kameran kan inkluderas i en RAF-fil.

RAF-filtillägget används också för Riot Archive-filer med League of Legends-videospelet och ses tillsammans med RAF.DAT-filer. DAT-filen lagrar faktiska data men RAF-filen beskriver var innehållet ska packas upp.


Hur man öppnar en RAF-fil

Fuji Raw-bildfiler kan öppnas med Able RAWer, Adobe Photoshop, XnView och förmodligen också några andra populära foto- och grafikverktyg. Den kostnadsfria RAF Viewer kan också öppna och ändra storlek på RAF-filer.

RAF-filer som används med Riot Games-videospel kan öppnas med Total Commander, så länge du också installerar RAF Packer-plugin.

Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna RAF-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet RAF-filer, lära dig hur du ändrar standardprogrammet för ett visst filtillägg i Windows.

Hur man konverterar en RAF-fil

RAF Viewer-programmet som nämns ovan kan konvertera RAF-bildfiler till JPG, GIF, TIFF, BMP och PNG. Du kanske också kan konvertera en RAF-fil om du öppnar den i Photoshop eller Able RAWer och sedan sparar den i ett nytt format.

Adobe DNG Converter är en gratis filkonverterare för Windows och macOS som kan spara en RAF-fil (från vissa Fuji-kameror) till DNG-format.

Zamzar är en annan RAF-filkonverterare som kan spara filen ett antal olika bildformat. Eftersom Zamar är en webbplats behöver du inte ladda ner omvandlaren för att använda den, så den fungerar lika bra på alla operativsystem.

Det finns troligtvis inget behov av att konvertera en Riot Archive-fil till något annat arkivformat.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Andra filformat har filtillägg som ser väldigt ut som .RAF, men det betyder inte att de kan öppnas med samma program. Om din fil inte öppnas med förslagen ovan finns det en god chans att du läser feltillägget fel och förvirrar ett annat format för ett av de format som diskuterats ovan.

Några exempel på filtillägg som ser ut som RAF inkluderar RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) och ARF.


Lämna en kommentar