ONEPKG-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filändelsen ONEPKG är en Microsoft OneNote Package-fil. En sådan fil fungerar som en typ av arkivfil för MS OneNote-programmet.

ONEPKG-filer innehåller flera OneNote Document-filer (.ONE) och kan produceras i Microsoft OneNote genom att säkerhetskopiera en anteckningsbok full av sidor.

En annan fil som ingår i en ONEPKG-fil är en Microsoft OneNote-innehållsförteckning (.ONETOC2) som lagrar organisationsinformation om hur de olika delarna av dokumentet har ordnats.


Hur man öppnar en ONEPKG-fil

ONEPKG-filer öppnas av Microsofts OneNote-verktyg. Du kan ladda ner OneNote gratis från Onenote.com.

Du kan säkerhetskopiera dina egna .ONE-filer till en .ONEPKG-fil via OneNote's Fil > Exportera > Notebook menyalternativ. Välj bara att exportera anteckningsboken till en OneNote-paket fil.

Kom igång med OneNote med 9 enkla steg

När du öppnar ONEPKG-filen kommer OneNote att fråga var du vill extrahera innehållet. Den mapp du väljer kommer sedan att användas för att hålla alla .ONE-filer som ingick i ONEPKG-filen.

Om du inte har OneNote installerat men ändå vill extrahera .ONE-filerna kan du använda ett gratis filuppackningsverktyg som 7-Zip. Att öppna det på det här sättet är i princip samma som med OneNote, men du behöver fortfarande OneNote-programmet installerat för att kunna öppna .ONE-filerna.

Ett annat alternativ för att öppna ONEPKG-filen som ett arkiv är att bara byta namn på .ONEPKG-tillägget till .ZIP. I Windows kan du enkelt öppna den nya ZIP-filen utan extra programvara. När du väl har öppnat ser du alla .ONE-filerna.

ONEKPG-filer är ett undantag när det gäller att byta namn på filtillägget och fortfarande ha filen som den gör. De flesta filtyper kan inte bara bytas om till något annat och fungerar fortfarande normalt i programmet som öppnar det. DOCX-filer kan till exempel inte byta namn till PDF och förväntas öppnas och läsas i en PDF-läsare.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna ONEPKG-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program som öppnar ONEPKG-filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en ONEPKG-fil

ONEPKG-filer själva kan inte konverteras till något annat format. De är i princip bara behållare för att hålla andra OneNote-filer, så det finns helt enkelt ingen anledning att konvertera detta arkiv till ett annat arkivformat.

Du kan dock konvertera specifika OneNote-dokument (inte .ONEPKG-filen) till PDF-, XPS- och MHT-filer via Fil > Exportera menyn i OneNote.

Om du vill "konvertera" en ONEPKG-fil till en ONE-fil, använd informationen ovan för att extrahera ONE-filerna ur arkivet. Det finns inga verktyg för filkonvertering som behövs för att detta ska kunna ske.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med OneNote finns det en riktigt bra chans att du läser fel filtillägget. Om detta händer öppnas inte din fil normalt i OneNote eftersom den förmodligen är i ett helt annat filformat.

Till exempel kan PACKAGE-filer vid första anblicken verkar vara relaterade till ONEPKG-filer men de är verkligen Electronic Arts Games Package-filer som används av Electronic Arts-spel. Du kan inte använda ett med ett Microsoft-program, de fungerar inte med OneNote och de är inte relaterade till någon populär anteckningsapp.

PKG är liknande men det är filtillägget reserverat för andra orelaterade format som Symbian Package, Mac OS X Installer Package, PlayStation Store Downloaded Package och andra.

Om din fil inte slutar på ONEPKG, undersök det riktiga filtillägget för att lära dig mer om det program du behöver på din dator för att öppna den, konvertera den till ett annat format eller redigera den.


Lämna en kommentar