SRF-fil (vad det är och hur man öppnar en)

Det finns flera filformat som använder SRF-filtillägget, men det vanligaste är som en Sony Raw Image-fil. Dessa är okomprimerade och oförändrade, råa bildfiler som Sony-digitalkameror lagrar foton i, liknande ARW- och SR2-filer.

Animeringsprogramvaran LightWave 3D använder SRF-filer inte för foton som Sony-kameror, utan för att lagra information om hur en 3D-yta ska se ut, till exempel färg, transparens och skuggning. Dessa kallas LightWave Surface-filer.

En annan användning för vissa filer med detta tillägg är som Server Response-filer, även kända som Stencils. De används av .NET-applikationer och kan lagra skripttaggar och HTML-innehåll.

Ännu ett annat format som din SRF-fil kan vara i, om inget av ovanstående, är en Surfer Project-fil som används med Golden Softwares Surfer-applikation. Det kan istället associeras med Samsungs smarta TV-apparater, sparas som en Steinberg Resource-fil, kallas en Siebel-arkivfil eller används för att lagra en samling fordonsbilder som används av Garmin GPS-system för att uttrycka ett 3D-perspektiv på fordonet på enheten.


Hur man öppnar en SRF-fil

Med tanke på de många applikationer som använder SRF-filer är det viktigt att ha någon form av idé om vilket format ditt är innan du försöker öppna det.

Som nämnts ovan är de flesta SRF-filer Sony Raw-bildfiler, så om du har fått din fil från en Sony-kamera eller om du säkert vet att det är den typen av bildfil kan du öppna den med Able RAWer, Adobe Photoshop, PhotoPhilia eller ColorStrokes. Några andra populära foto- och grafikverktyg kommer förmodligen också att fungera.

Om SRF-filen används med LightWave 3D, så är det programmet du måste ha för att öppna filen. Alternativen som detta format lagrar är de som finns i LightWave 3Ds Surface Editor-fönster, så det kan också vara hur du öppnar det.

Använd Microsofts Visual Studio-programvara för att öppna SRF-filen om den är i serverresponsfilformatet. Det borde vara tydligt om det är i det här formatet eftersom de bara är vanliga textfiler, vilket innebär att du också kan öppna dem i en fritextredigerare som Windows Notepad eller till och med i en webbläsare (t.ex. Firefox eller Chrome).

Är din SRF-fil en Surfer Project-fil? Programmet Golden Software Surfer kan öppna det. Filer som skapats i en äldre version av programvaran kan öppnas i de nyare versionerna, men inte tvärtom. de är framåtkompatibla men inte bakåtkompatibla.

Steinberg Resource-filer används med Steinbergs Cubase-applikation för att ändra hur gränssnittet och plug-ins ser ut. Medan själva Cubase-programmet används för att arbeta med ljudfiler, är SRF-filformatet bara ett arkiv med bilder.

Om du misstänker att det är en bilbild som används med Garmin GPS-system kan den "installeras" på enheten genom att kopiera den till den. Du kan göra detta genom att överföra det till / Garmin / Vehicle / mappen på GPS-enheten. Om du inte är säker på om SRF-filen är i det här formatet, öppna den med Notepad ++ - det första ordet ska säga GARMIN.

Vi har ingen information om att använda SRF-filer från en Samsung TV förutom att de antingen är krypterade videofiler eller en typ av firmware. Fortsätt läsa igenom nästa avsnitt nedan för ett möjligt sätt att konvertera videofilen till ett annat format.

Siebel-arkivfiler använder också detta tillägg. Du kan läsa lite mer om dem på Oracles webbplats.

På grund av hur vissa av dessa program fungerar måste du troligen använda programmets Fil meny (eller något liknande) för att öppna SRF-filen istället för att bara dubbelklicka på den.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet kan du ändra vilket program som öppnar filen som standard.

Hur man konverterar en SRF-fil

Endast testversionen är gratis att använda, men Ivan Image Converter kan konvertera Sony Raw-bildfiler till format som TGA, PNG, RAW, JPG och PSD.

Det är tveksamt att LightWave Surface-filer kan sparas i något annat format eftersom de bara är nära relaterade till LightWave 3D-programvaran, och det skulle vara meningslöst att existera i något annat format. Men om du kan konvertera en är det troligtvis möjligt genom en Fil or Exportera menyn i LightWave 3D-programmet.

Visual Studios serverresponsfiler är bara vanlig text, så även om du kan konvertera dem till vilket annat textbaserat format som helst (t.ex. TXT eller HTML) med de flesta textredigerare, skulle det hindra filen från att arbeta med .NET-applikationen.

Om du vill konvertera din Garmin SRF-fordonsfil till en PNG-bild för att se hur fordonsbilderna ser ut, kan du använda denna online-omvandlare från "nuvi-verktyg". Ladda bara upp den till den webbplatsen och välj sedan Konvertera det! -knappen för att konvertera den till PNG. Resultatet är en bred bild av 36 olika perspektiv på fordonet som GPS-enheten kan använda tillsammans som en 360 graders vy av fordonet.

SRF-filer kan vara en form av en krypterad videofil som har sparats på en Samsung TV. Om så är fallet kan det vara bra att använda denna handledning på IvoNet.nl för att konvertera den till en MKV-videofil. När det väl är i det formatet kan du överväga att använda en gratis videokonverterare om du vill att filen i slutändan ska sparas som en MP4- eller AVI-video.

Som för alla andra format som använder SRF-filtillägget gäller samma koncept som det gör med LightWave Surface-filer - programvaran som öppnar den kan mer än troligtvis konvertera filen, men om inte, är det troligt att filerna verkligen inte borde Det ska inte vara i något annat format än det för närvarande.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om inget av dessa program verkar öppna filen, kontrollera att du inte läser fel filtillägget.

SRT-, ERF-, WRF- och SWF-filer har till exempel en mycket liknande förlängning men har ingenting att göra med dessa format, så de kanske inte kan öppna med samma programvara.


Lämna en kommentar