XVO-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filändelsen XVO är en ratDVD Intern videofil som används av ratDVD DVD-rippningsprogramvaran.

Ett antal filer åtföljer normalt XVO-filer, som XML-, IFO- och VSI-filer, som alla finns i en AV_TS-mapp och sedan komprimeras ZIP till ett format som ratDVD-programvaran kan känna igen.


Hur man öppnar en XVO-fil

XVO-filer är de faktiska videofilerna som utgör en .RATDVD-fil. När XVO-filer finns i detta .RATDVD-format dekomprimerar RATDVD-filen för att använda dess innehåll för att bygga en DVD.

Så för att vara tydlig öppnas inte själva XVO-filerna i ratDVD-programmet såvida de inte finns i .RATDVD-filformatet.

För att använda XVO-filer med ratDVD måste du komprimera mappen AV_TS (den som innehåller XVO och andra filer) och Version.XML-filen tillsammans (XML-filen ska finnas utanför mappen AV_TS) med ZIP-komprimering och sedan byta namn på. ZIP-fil till en .RATDVD-fil.

Du kan använda ett gratis fil zip / unzip-program som 7-Zip för att skapa en ZIP-fil, men var bara säker på att komprimeringsnivån är inställd på "ingen" så att data bara lagras i en .ZIP-fil och inte faktiskt komprimeras .

Hur man konverterar en XVO-fil

Medan en XVO-fil är en videofil kan den inte konverteras av de flesta gratis filomvandlare eftersom den bara är en del av en extraherad .RATDVD-fil. Det finns inget verkligt behov av att konvertera bara XVO-filen till något annat.

Istället, när du väl har använt metoden som beskrivs ovan för att skapa .RATDVD-filen ur dina XVO-filer, kan du använda ratDVD-programvaran för att konvertera .RATDVD-filen tillbaka till DVD-format (se denna handledning). Då bör du kunna använda en gratis videokonverterare för att konvertera de resulterande VOB-filerna till ett filformat som du är mer bekant med, som MP4, MKV, ISO, etc.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om filen inte öppnas med hjälp av anvisningarna ovan är den troligen inte relaterad till ratDVD. Detta kan hända om du har felläst filtillägget, vilket faktiskt är ganska enkelt att göra.

Till exempel delar VX_-filer två av samma filtilläggsbokstäver som vi ser med XVO-filer, men de är faktiskt helt orelaterade. VX_-filer är komprimerade virtuella enhetsdrivrutinfiler som Windows-operativsystemet använder. Du kan inte öppna en med ratDVD.

Detsamma gäller för XOF, VXD, OVX, XVCT och andra.

XV0-filer är ännu mer knepiga eftersom noll i slutet ser ut som bokstaven O. Dessa är Lattice XVL Structure-filer som återigen inte har något att göra med ratDVD.

I alla dessa exempel måste du undersöka filtillägget för att lära dig mer om vilka program som kan öppna eller konvertera dem.


Lämna en kommentar