Vad är en MSG-fil? (Och hur man öppnar en)

Vad att veta

  • En MSG-fil är en Outlook Mail-meddelandefil.
  • Öppna en med Outlook, Encryptomatic.com eller SeaMonkey.
  • Konvertera till EML, PDF, DOC, etc. med Zamzar eller annat konverterarverktyg.

Den här artikeln beskriver vad MSG-filer är, de olika sätten att öppna en på och hur man konverterar en till ett annat format beroende på vad filen lagrar (e-post, kontakter, etc.).


Vad är en MSG-fil?

En fil med .MSG-filtillägget är sannolikt en Outlook Mail-meddelandefil. Microsoft Outlook-programmet kan skapa en MSG-fil som avser e-post, möte, kontakt eller uppgift.

Om ett e-postmeddelande kan MSG-filen innehålla meddelandeinformation som datum, avsändare, mottagare, ämne och meddelandetext (inklusive anpassad formatering och hyperlänkar), men det kan i stället bara vara kontaktuppgifter, mötesinformation eller en uppgiftsbeskrivning.

Om din MSG-fil inte är relaterad till MS Outlook kan den vara i Fallout Message-filformat. Videospel Fallout 1 och 2 använder MSG-filer för att hålla spelmeddelanden och dialoginformation om karaktärerna.

Hur man öppnar MSG-filer

Microsoft Outlook öppnar MSG-filer som är Outlook Mail-meddelandefiler, men du behöver inte ha MS Outlook installerat för att visa filen. Gratis Opener, MSG Viewer, MsgViewer Pro och e-post Open View Pro bör också fungera.

SeaMonkey ska kunna se MSG-filen på Windows, Linux och macOS. Det finns också Klammer-appen för iOS som öppnar MSG-filer på dessa enheter.

En online-MSG-filvisare som fungerar i vilket operativsystem som helst är Encryptomatic's Free MSG EML Viewer. Ladda bara upp din fil där för att se hela meddelandet i din webbläsare. Texten ser ut som i MS Outlook och hyperlänkarna är till och med klickbara.

Fallout-meddelandefiler finns vanligtvis i text engelska dialog och text engelska spel kataloger i spelet. Även om de används av både Fallout 1 och Fallout 2, är chansen att du inte kan öppna MSG-filen manuellt i dessa program (de används automatiskt av spelet). Du kan emellertid kunna se meddelandena som textdokument med en fritextredigerare.


Hur man konverterar en MSG-fil

Microsoft Outlook kan konvertera MSG-filer till olika filformat beroende på vilken typ av MSG-fil som används. Om det till exempel är ett meddelande kan du spara MSG-filen i TXT, HTML, OFT och MHT. Uppgifter kan konverteras till vissa textformat som RTF, kontakter till VCF och kalenderhändelser till ICS eller VCS.

När du har öppnat MSG-filen i Outlook använder du Arkiv> Spara som -menyn för att välja ett lämpligt format från rullgardinsmenyn Spara som:

För att spara MSG-filen till PDF, EML, PST eller DOC, använd den kostnadsfria filomvandlaren Zamzar online. Eftersom Zamzar-filkonverteringsverktyget körs online via din webbläsare kan du använda det i vilket operativsystem som helst.

MSGConvert är ett kommandoradsverktyg för Linux som kan konvertera MSG till EML.

Du kan också konvertera dina kontakter till ett format som kan användas i Excel eller något annat kalkylprogram. Konvertera först MSG-filen till CSV och importera sedan kontakterna till Outlook genom att dra och släppa MSG-filerna direkt i avsnittet Mina kontakter i programmet. Gå sedan till Fil > Öppna och exportera > Import / Export > Exportera till en fil > Kommaseparerade värden > kontakter för att välja var den nya CSV-filen ska sparas.

Det är osannolikt att det kan vara användbart att konvertera en Fallout Message-fil till något annat format, men du kan förmodligen göra det med en textredigerare. Öppna bara MSG-filen där och välj sedan att spara den som en ny fil.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Filändelsen ".MSG" är ganska enkel och kan faktiskt användas av andra program som inte nämns ovan. Chansen är dock att all användning av .MSG-filtillägget är för ett meddelandefil av något slag. Försök att öppna filen i en textredigerare om e-postprogrammen ovan inte fungerar för dig.

Lämna en kommentar