000-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget 000 är sannolikt en Indexing Service Data-fil som används för att lagra filplatser så att Windows-operativsystemet kan utföra filsökningar.

En annan typ av fil som använder 000-filtillägget är Virtual CD ISO-format. Du ser nästan alltid dessa tillsammans med en VC4-fil.

Trend Micro-antivirusprogrammet använder också denna förlängning för ett format som lagrar mönster som hjälper det att känna igen nya skadliga hot.

En 000-fil kan istället vara en komprimerad DoubleSpace-fil. Microsoft DoubleSpace (senare döpt om till DriveSpace) var ett komprimeringsverktyg som användes i det gamla MS-DOS-operativsystemet. 000-filtillägget används också av ett dataformat som en del av Windows CE-installationen.

Ändå kan andra applikationer lägga till .000-tillägget i en fil för saker som säkerhetskopiering av data eller arkivera "del" -filer.

Alex Belomlinsky / Getty Images


Hur man öppnar en 000-fil

En 000-fil som är en indexeringsfil eller en komprimerad fil kan inte öppnas direkt utan används istället av Windows vid behov.

Om 000-filen är av virtuellt CD ISO-format kan filen öppnas med Virtual CD-programmet av H + H Software eller med något annat program som känner igen det proprietära skivformatet som EZB Systems 'UltraISO eller Smart Projects' IsoBuster.

Windows CE-installation Datafiler används av installationsprogrammet för att förklara vilka CAB-filer i ett installationspaket som ska installeras. Det finns ingen giltig anledning att öppna dessa typer av 000 filer.

Även om Trend Micro-programvaran använder 000 filer också kan du inte öppna dem manuellt med programmet. De används automatiskt av programvaran när de placeras i en viss mapp i programmets installationskatalog.

Alla 000 filer du hittar som en del av en säkerhetskopia eller ett arkiv, särskilt när de sparas med andra numrerade tillägg som 001, 002, ..., är avsedda att användas tillsammans och kombineras, och eventuellt okomprimerad, med vilken reservprogramvara som helst eller arkiveringsverktyg skapade dem.

Om inget av ovanstående program verkar fungera med en 000-fil du har, försök att öppna filen i Notepad ++ eller någon annan textredigerare för att se om det finns någon läsbar text som kan styra dig i riktning mot programmet som skapade den. Detta kan vara ett särskilt användbart trick om 000-filen bara är en del av ett delat arkiv eller säkerhetskopia, till exempel ett RAR-arkiv med flera delar.

Hur man konverterar en 000-fil

Trots alla möjliga användningsområden för en 000-fil finns det inte många övertygande användningsfall för att konvertera en till ett annat format. Men om du kan göra det troligen genom samma program som används för att öppna 000-filen. Detta uppnås vanligtvis genom något slags menyalternativ Spara som eller Exportera.

Om du vet att filen 000 (eller 001, 002, etc.) som du har kan vara en del av en video eller någon annan stor fil, är det troligtvis bara en liten del av den större filen. Du måste samla alla de numrerade tilläggen, kombinera / packa upp dem med vad som helst som delades / komprimerade, och sedan har du tillgång till vad filen egentligen är.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Med de flesta filtillägg, särskilt sådana med bokstäver, kan det vara enkelt att blanda ihop dem. Men filtillägg som stavas på liknande sätt är inte alltid relaterade, vilket innebär att de inte alltid kan öppna med samma program.

00 är ett exempel som är meningsfullt i samband med 000 filer. Det saknar en enda noll och vid första anblicken kan det verka relaterat till 000 filer. Men i verkligheten är 00-filer sparade spelfiler som används av Ur-Quan Master, så de öppnas inte med de program som nämns ovan, och det spelet kommer inte heller att kunna se 000 filer.


Lämna en kommentar