HTC-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med HTC-filtillägget är en HTML-komponentfil.

De är egentligen bara HTML-filer som innehåller skript eller Microsoft-definierad programmeringskod som hjälper Internet Explorer (vissa versioner, i alla fall) att korrekt visa nyare tekniker som andra, mer standardkompatibla webbläsare stöder.

Till exempel kan det finnas en CSS-kod i en HTML-fil som läser något liknande beteende: url (pngfix.htc) så att HTML-filen anropar den specifika koden i HTC-filen som gäller för bilder.

Du kan läsa mer om HTML-komponenter i Microsofts HTC-referenshandbok.

"HTC" hänvisar också till HTC Corporation, ett taiwanesiskt företag för telekommunikationsutrustning. Om du har "HTC-filer" relaterade till din HTC-enhet, har de troligen inget att göra med HTML-komponentens filformat och använder förmodligen inte filtillägget .HTC. Fortsätt läsa om du behöver öppna eller konvertera HTC-videofiler.


Hur man öppnar en HTC-fil

HTC-filer är textbaserade, så de kan öppnas och redigeras med Notepad i Windows, Notepad ++ eller någon annan textredigerare.

Microsofts Visual Studio kan också öppna HTC-filer.

En HTC-fil bör också öppnas med Internet Explorer, men till skillnad från de två ovan nämnda programmen kan du inte redigera HTC-filen i IE eftersom du bara öppnar den så att du kan se texten som en webbsida.

De mest populära multimediaspelarna borde kunna spela vilken HTC-video som helst från en HTC-enhet. VLC är ett exempel. Om det programmet inte fungerar, fortsätt läsa för att se hur du kan konvertera en HTC-videofil till ett vanligt videofilformat som VLC sedan ska kunna öppna.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna HTC-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna filen, se Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en HTC-fil

De vanligaste filformaten kan konverteras till ett nytt format så att de kan användas med andra program eller för andra ändamål än vad originalformatet tillåter. Dessa typer av filer konverteras vanligtvis med en gratis filkonverterare.

Det finns dock förmodligen inga skäl att konvertera en .HTC-fil till något annat format. En del av beteenden i filen kan dock konverteras till JavaScript. Du kan läsa mer om det på ehud.pardo / blogg.

Undrar du hur du konverterar HTC-videofiler som du har tagit från en HTC-enhet? Dessa filer är inte relaterade alls till HTML-komponentfilformatet - de är sannolikt i ett vanligt videofilformat som stöds av de flesta videokonverteringsverktyg. Välj ett program från listan för att konvertera HTC-filen till ett annat videoformat som MP4, MKV, FLV, WMV, etc.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas just nu är det en mycket god chans att filtillägget inte riktigt läser "HTC". Vissa ser väldigt lika ut men stavas faktiskt annorlunda, och det betyder att du måste leta någon annanstans efter ett program som kan öppna eller konvertera filen.

HTT är ett exempel. Dessa filer är Hypertext-mallfiler som används av Windows-operativsystemet men som inte öppnas som en HTC-fil gör.

Massor av andra exempel kan ges, såsom HT, HC, TCX och THM.

Om du är säker på att din fil inte kommer att öppnas med de HTC-öppnare som nämnts ovan, läs igenom filtillägget och sök sedan på webben eller Lifewire för mer information om hur du öppnar eller konverterar den.


Lämna en kommentar