Ladda inte ner DLL-filer för att åtgärda saknade DLL-problem

Webbplatser som möjliggör enkel nedladdning av enskilda DLL-filer verkar som svaret du har letat efter när du får ett av de irriterande "DLL hittades inte" eller "DLL saknas" -fel.

Tänk på detta som din rättvisa varning: DLL-nedladdningssidor bör nästan alltid undvikas, även om de ibland ger en snabb lösning. Det finns andra, helt säkra och acceptabla sätt att åtgärda DLL-problem utan att behöva ladda ner enskilda DLL-filer från dessa webbplatser.


DLL-nedladdningsplatser är inte godkända källor för DLL-filer

DLL-filer skapas och distribueras av företag som utvecklar programvara. Ibland är det programvaruföretaget Microsoft, ibland inte. Många företag skapar DLL-filer som en del av sina programvarupaket.

En stabil, ren och uppdaterad kopia av alla DLL-filer kan endast garanteras av utvecklaren. Webbplatser som tillåter enskilda DLL-nedladdningar är i alla fall utom de sällsynta ej godkänd platser för nedladdning av DLL-filer.

Det kanske inte verkar särskilt viktigt att den här webbplatsen eller webbplatsen inte "godkänns" av den organisation som utvecklar DLL-filen, men som du ser när du fortsätter att läsa finns det mycket goda skäl till varför den ursprungliga DLL-distributören är bästa vägen att gå.

Peter Dazeley / Getty Images

Installera en enda DLL-fil är ett bandage för ett större problem

DLL-filer är bara små delar av hela programvaran. Ofta berättar ett felmeddelande som utpekar en enskild DLL-fil bara en del av historien. Det specifika felet genereras ofta bara för att det är det första problemet som programvaran stöter på, inte för att det är den enda orsaken till problemet.

När du laddar ner och ersätter en DLL-fil från en DLL-nedladdningssida löser du ofta bara en liten del av ett större problem. Vanligtvis är lösningen på det större problemet att installera om hela programvarupaketet som DLL härstammar från.

Även om ersättning av en enda DLL-fil löser ditt omedelbara problem tenderar ytterligare problem att dyka upp senare, ofta som felmeddelanden som meddelar dig om ytterligare en saknad DLL-fil. Spara dig mycket tid och energi och åtgärda problemet direkt första gången.


DLL-filer från nedladdningswebbplatser för DLL är ofta föråldrade

DLL-nedladdningssidor finns enbart så att du hittar dem i en sökmotor och förhoppningsvis klickar på deras annonser. De är inte riktiga programvarusupportplatser och har lite eller inget incitament att hålla sina DLL-filer uppdaterade.

Mjukvaruföretaget som faktiskt utvecklade DLL-filen kommer dock alltid att ha den mest uppdaterade och funktionella filen tillgänglig.

Programutvecklare har sällan enstaka DLL-filer tillgängliga för nedladdning, så om en ominstallation av deras program inte ersätter eller reparerar den DLL-fil du rekommenderar rekommenderar vi att du kontaktar företaget och begär en kopia av filen.

Ibland kan du få ett DLL-felmeddelande när du använder ett visst program men DLL-filen stöds kanske inte av utvecklaren av det programmet. Detta är faktiskt mycket vanligt eftersom DLL-filer ofta delas mellan program.

Ett bra exempel är att xinput1_3.dll-fel saknas som ibland dyker upp före vissa videospel. Filen är faktiskt en DirectX-fil och stöds och levereras av Microsoft i dess DirectX-programvarupaket.


DLL-filer från DLL-nedladdningsplatser kan infekteras med virus

Eftersom DLL-nedladdningssajter inte är godkända källor för DLL-filer och ofta har liten eller ingen kontaktinformation tillgänglig, finns det ingen garanti för att DLL-filen du just laddade ner är fri från en virusinfektion.

Om du antar att du har ett bra antivirusprogram kan en infekterad DLL-fil läggas i karantän när du laddar ner den, men det finns verkligen ingen garanti för det.

Ta en säker väg och undvik helt enkelt att ladda ner DLL-filer från dessa DLL-nedladdningssajter.

Sök efter virus och annan skadlig kod om du är orolig för att en ny DLL som du laddade ner kan ha varit något annat än vad du trodde det var.

DLL-nedladdningswebbplatser kan äventyra datorns säkerhet

DLL-filer är som små, specialiserade program som kan programmeras för att utföra olika åtgärder automatiskt, även åtgärder som öppnar din dator för hacking och andra typer av intrång. DLL-filer som detta finns.

Även om det är osannolikt att du kommer att söka efter en av dessa specifika DLL-filer för att ladda ner och installera, är det en risk du tar när du installerar en DLL-fil i ditt system från en DLL-nedladdningssida.

Riskera inte det - följ anvisningarna i de tidigare tipsen och skaffa DLL från dess källa, inte från en "back-alley" DLL-återförsäljare!

Åtgärda DLL-problem på rätt sätt

Som du läser ovan tenderar en dator att inte rapportera hela problemet till dig, utan bara det första problemet som det stöter på. En dator fortsätter inte att lista problem efter problem som den hittar, bara den första som får den att stanna. I det här fallet saknas en DLL-fil.

Så vad du behöver göra är att ta reda på vad det faktiska problemet är, vilket förmodligen inte bara är en saknad DLL-fil. För att göra det måste du hitta en felsökningsguide för det specifika problemet.

Vi har hundratals DLL-felsökningsguider på Lifewire. Stick bara in namnet på DLL-filen i sökrutan högst upp på denna sida och sök efter den.

Lämna en kommentar