TS-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med .TS-filtillägget är en Video Transport Stream-fil som används för att lagra MPEG-2-komprimerad videodata. De ses ofta på DVD-skivor i en sekvens av flera .TS-filer.

TypeScript är ett annat filformat som använder .TS-filtillägget. Dessa är textfiler som används för att skapa JavaScript-applikationer och liknar faktiskt JavaScript (.JS) -filer men innehåller kod i TypeScript-programmeringsspråket.

En fil som slutar på .TS kan istället vara en XML-formaterad Qt-översättningskällfil som används för att lagra översättningar för ett specifikt program som utvecklats med Qt SDK.

M2TS- och MTS-filer liknar Video Transport Stream-filer som förklaras här men riktar sig specifikt till Blu-ray-videofiler.


Hur man öppnar en TS-fil

Video Transport Stream-filer lagrade på en DVD kan spelas i en DVD-spelare utan att behöva någon extra programvara. Om du har en TS-fil på din dator kan du öppna den med ett antal mediaspelare.

VLC bör vara ditt första val eftersom det är helt gratis och kan öppna dessa filer på Mac, Windows och Linux. MPEG Streamclip är ett annat alternativ, och Windows & Windows-appen Movies kanske också fungerar.

Om du inte kan få din fil att öppna med VLC är filtillägget förmodligen redan knutet till ett annat program. För att öppna den, försök dra den direkt till det öppna programfönstret eller använd Media > Öppna fil menyalternativ. Du kan också ändra programmet som för närvarande är associerat med .TS-filer och ställa in det som VLC.

Ett annat alternativ för att öppna TS-filen är att byta namn på den till något som din befintliga mediaspelare stöder, som .MPEG. De flesta multimediaspelare har redan stöd för .MPEG-filer, och eftersom TS-filer är MPEG-filer bör samma program också spela din TS-fil.

Några icke-gratis TS-spelare inkluderar Roxios Creator NXT Pro, Corels VideoStudio, Audials One, CyberLinks PowerProducer och Pinnacle Studio.

Besök den här Get TypeScript-sidan för program som stöder TypeScript-språket. Det är där du kan hitta plugin-program och program som låter dig öppna den här typen av TS-fil.

Du kan till exempel använda TS-filer med Microsofts Visual Studio-program genom att installera TypeScript SDK för Visual Studio, eller detta plugin-program för att öppna filen i Eclipse.

Qt-översättningskällfiler öppnas med Qt, ett mjukvaruutvecklingspaket.

Hur man konverterar TS-filer

Flera gratis videofilomvandlare finns tillgängliga som kan konvertera TS till MP4, MKV eller till och med ljudformat som MP3. Freemake Video Converter är en favorit från listan som stöder dessa format och många andra.

Om du använder Freemake Video Converter kan du också konvertera TS-filen direkt till en DVD- eller ISO-fil med till DVD utmatningsalternativ.

Det är bäst att använda en offline, desktop-omvandlare om filen är stor. Du kan dock också konvertera TS till MP4 online utan att behöva ladda ner några program, med webbplatser som Zamzar eller FileZigZag.

Kom ihåg att med online-omvandlarna måste du först ladda upp filen och vänta på att den ska konverteras och sedan ladda ner den igen innan du kan använda den. Det är mycket bekvämare att använda en offline-omvandlare för större videor.

Det finns förmodligen inte mycket behov av att konvertera TS-filer från TypeScript-språket till något annat. Om möjligt gör du dock omvandlingen med samma program som öppnar filen. Du hittar normalt det här alternativet i en Spara som eller Exportera-meny.

För att konvertera din TS-fil till QPH (Qt-frasböcker) så att översättningarna kan användas med mer än ett Qt-program, använd "lconvert" -verktyget som ingår i Qt SDK.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Det är möjligt att du läser fel filtillägget och behandlar en annan typ av fil som en TS-fil, vilket gör att den inte öppnas i ovan nämnda program.

Till exempel är TSV-filer Tab-separerade värden-filer som delar två av samma filtilläggsbokstäver som TS men inte har något att göra med videoinnehåll, TypeScript eller Qt SDK. Om du öppnar en i programvaran som länkas ovan kan du inte använda den som den var avsedd.

Detsamma gäller för många andra filformat. Vissa av dem använder tillägg som ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR och TSM. Om du har någon av dessa filer eller en annan som inte slutar med .TS, undersök det specifika filtillägget för att se vilka program som kan visa, redigera och / eller konvertera det.


Lämna en kommentar