DEB-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med DEB-filtillägget är en Debian Software Package-fil. De används främst i Unix-baserade operativsystem, inklusive Ubuntu och iOS.

Varje DEB-fil består av två TAR-arkiv som utgör de körbara filerna, dokumentationen och biblioteken. Det kan eller inte kan komprimeras med GZIP, BZIP2, LZMA eller XZ.

Liknar DEB-filer är micro deb-filer (.UDEB) som innehåller viss men inte alla samma information som en vanlig DEB-fil.

DEB-filer (Ubuntu).

Hur man öppnar en DEB-fil

Öppna DEB-filer med alla populära komprimerings- / dekompressionsprogram, det fria 7-Zip-verktyget är ett exempel. Någon av dessa typer av program kommer att dekomprimera (extrahera) innehållet i en DEB-fil och vissa skapar komprimerade DEB-filer.

Även om vissa av dessa zip- / unzip-verktyg för filer fungerar på Linux-maskiner, installerar de inte faktiskt paketet som du förväntar dig att de gör - de extraherar bara innehållet i arkivet.

För att installera DEB-filer, använd det gratis gdebi-verktyget, som stöder högerklicka på .DEB-filen och öppna den från snabbmenyn.

Även om det inte är så enkelt som att använda gdebi, kan du också installera DEB-filer med dpkg med det här kommandot och ersätta det /path/to/file.deb med sökvägen till din egen .DEB-fil:

dpkg -i /path/to/file.deb

Flera DEB-filer kan installeras med:

dpkg -i -R / sökväg / till / mapp / med / deb / filer /

Avinstallera DEB-filer med det här kommandot:

apt-get remove /path/to/file.deb

Hur man konverterar en DEB-fil

En gratis filkonverterare som FileZigZag kan konvertera en DEB-fil till filformat som TGZ, BZ2, BZIP2, 7Z, GZIP, TAR, TBZ, ZIP och andra.

Konvertera DEB-filen till RPM med det här främmande kommandot:

apt-get update
apt-get install alien
alien -r file.deb

Du kan hitta massor av handledning online för att konvertera en DEB-fil till en IPA-fil, som den här på JailbreakErra. En annan visar hur du installerar hemmabioprogramvaran Kodi på iOS, men du kan justera handledningen för att installera en anpassad DEB-fil på en iPhone eller annan iOS-enhet.

Installera en DEB-fil på en jailbroken iPhone, iPad eller iPod touch med iFunbox.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du inte kan öppna din fil kan du förvirra ett annat filformat för ett som använder filtillägget DEB. När detta händer kommer DEB-öppnare ovan inte att kunna öppna din fil.

Till exempel kan en DEM-fil se ut relaterad till en DEB-fil eftersom deras filtillägg liknar, men det är troligtvis antingen Video Game Demo-filer eller Digital Elevation Model-filer.

EDB är liknande, men istället för att ha något att göra med Debian Software Package-fil är det filtillägget reserverat för databasfiler, till exempel Exchange Information Store och Windows Search Index-databasfiler, båda används av Microsoft Windows-programvara.