HDMP-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med HDMP-filtillägget är en Windows Heap Dump-fil som används för att lagra okomprimerade felfiler som genereras eller "dumpas" när ett program kraschar i Windows.

Komprimerade dumpfiler lagras i MDMP-format (Windows Minidump) och används av Windows för att skicka kraschrapporter till Microsoft.

HDMI är en vanlig sökterm som har en liknande stavning som HDMP men det har inget att göra med detta format eller något filformat. HDMI står för High-Definition Multimedia Interface.


Hur man öppnar en HDMP-fil

HDMP-filer som är Windows Heap Dump-filer kan öppnas med Microsoft Visual Studio via dess Fil > Öppen meny. Senaste versioner av Visual Studio kan öppna HDMP-, MDMP- och DMP-filer (Windows Memory Dump) på detta sätt.

Om du använder en version av Visual Studio som inte verkar låta dig öppna en .HDMP-fil, byt bara namn på filen till .DMP och försök sedan igen. Programmet ska stödja den filtypen. Men om du får ett fel angående "inte tillräckligt med lagring" är det troligt att dumpfilen är för stor för att Visual Studio ska kunna laddas in i minnet.

Windows Heap Dump-filer kopplas ihop med Windows-felsökningsverktyget.

Du kan säkert ta bort HDMP- och MDMP-filer från din dator om du inte vill undersöka orsaken till felen eller om de tar upp för mycket diskutrymme. Men om problemet kvarstår är det troligt att fler av dessa dumpfiler kommer att skapas. Som med alla datorproblem är det alltid bäst att lösa dem innan de går ur hand.

Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna HDMP-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna HDMP-filer, ändra standardprogrammet i Windows.

Hur man konverterar en HDMP-fil

Vi känner inte till något sätt att konvertera en HDMP- eller MDMP-fil till något annat format.


Mer information om dumpfiler

Windows-registerplatsen som innehåller felrapporteringsinformation finns i HKEY_LOCAL_MACHINE-bikupan under SOFTWARE Microsoft Windows Windows Felrapporteringsnyckel.

Den mapp som programmen vanligtvis innehåller dumpfiler i kan kallas dumpar eller rapporter och finns vanligtvis i programmets installationskatalog. Andra kan dock behålla dessa filer i en helt annan mapp, till exempel DellDataVault för Dell-program, eller CrashDumps.

Om du behöver hjälp med att hitta en .HDMP-, .MDMP- eller .DMP-fil på din dator är ett enkelt sätt att söka efter det med det kostnadsfria verktyget Allt.

Om du när som helst medan en process körs vill skapa en DMP-fil kan du göra det via Windows Aktivitetshanterare. Högerklicka bara på den process du vill att dumpningen ska skapas för och välj sedan Skapa dumpfil.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Windows dumpfiler kan använda filtillägget HDMP, MDMP eller DMP, och vissa filformat använder ett filtillägg som liknar dem, vilket gör det väldigt enkelt att förvirra ett format för ett annat.

Till exempel stavas HDML nästan exakt samma som HDMP men används för Handheld Device Markup Language-filer. Om din fil inte öppnas med HDMP-öppnare ovanifrån, kontrollera att filen verkligen slutar med ".HDMP", eftersom HDML-filer inte fungerar med programmen ovan.

Det är lika lätt att förvirra MDMP- och MDM-filer. Det senare kan vara i HLM Multivariate Data Matrix-filformat eller Mario Dash Map-filformat, men igen är ingen av dem relaterade till HDMP-filer.

DMPR-filer är lätta att blanda ihop med DMP-filer men det här är Direct Mail Project-filer som används av Direct Mail.

Om du inte har en dumpfil, se till att undersöka det riktiga filtillägget för din fil för att lära dig vilka program som kan öppna eller konvertera den.

Lämna en kommentar