OXT-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget OXT är en Apache OpenOffice-tilläggsfil. De används för att lägga till fler funktioner i OpenOffice-applikationer, till exempel dess Writer-ordbehandlare, Calc-kalkylprogram och Impress-presentationsprogram.

Du kan ladda ner OXT-filer från sidan Apache OpenOffice-tillägg. Använd Hämta tillägg -knappen på alla tilläggssidor för att antingen ladda ner tillägget direkt från OpenOffice eller landa på en nedladdningssida på en annan webbplats som är värd för filen.

OXT-filer.


Hur man öppnar en OXT-fil

Det primära programmet som används för att öppna OXT-filer är OpenOffice, via det inbyggda verktyget Extension Manager. För versioner av OpenOffice som är 2.2 och senare kan du bara dubbelklicka eller dubbelklicka på OXT-filen för att installera den.

Annars är det här hur man manuellt installerar OXT-filer i OpenOffice:

  1. Öppna antingen huvud OpenOffice-programmet eller något av OpenOffice-applikationerna (Calc, Writer, etc.).
  2. Använd Verktyg> Extension Manager ... menyalternativ för att öppna fönstret Extension Manager.
  3. Därifrån klickar eller trycker du på Lägg till... knappen längst ner.
  4. Bläddra efter den OXT-fil som du vill importera till OpenOffice.

OpenOffice kan öppna en OXT-fil direkt, men den stöder också laddning av tillägget från en ZIP-fil. Det betyder att du inte nödvändigtvis behöver extrahera OXT-filen från ett ZIP-arkiv om det var så det laddades ner. OpenOffice kan också öppna tillägg som slutar med filtillägget UNO.PKG.

Med detta sagt laddas ner några OXT-filer i ZIP eller andra arkiv eftersom de innehåller mer information eller andra filer som du behöver göra något med. Till exempel har vissa ZIP-filer ett PDF-dokument "hjälp mig", teckensnitt och annan relevant information som följer med tillägget.

Extension Manager är också hur du uppdaterar OpenOffice-tillägg. För att göra det, gå bara tillbaka till steg 2 ovan och välj Sök efter uppdateringar... Det är också hur du inaktiverar eller tar bort tillägg - välj ett installerat tillägg och klicka / knacka inaktivera or ta bort för att stänga av tillägget eller helt avinstallera det.

OXT-filer bör också fungera med NeoOffice, en liknande kontorssvit för macOS som är baserad på OpenOffice.

Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna SRF-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet SRF-filer kan du ändra standardprogrammet för ett visst filtillägg.

Hur man konverterar en OXT-fil

Det är osannolikt att det finns några filomvandlare tillgängliga som kan konvertera en OXT-fil till ett annat filformat, eftersom det huvudsakligen är avsett för kontorssviter som OpenOffice. Andra program använder sina egna filformat för tillägg.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

OXT-filtillägget stavas mycket som vissa liknande filformat, så det kan vara lätt att förväxla dem med varandra. Det här är den främsta anledningen till att en fil inte öppnas med OpenOffices verktyg för Extension Manager eftersom det inte är en OpenOffice Extension-fil.

Om du till exempel dubbelkontrollerar filtillägget för din fil och upptäcker att den verkligen läser som .ODT istället för .OXT, är det du verkligen har ett textdokument som bara kan öppnas med ordbehandlare, inte fungerar som en tilläggsfil .

OTX är en annan som ser mycket ut som OXT men faktiskt tillhör ett filformat som går under namnet "theWord Encrypted Old Testament Text Module." OTX-filer lagrar en krypterad kopia av Bibelns gamla testamente för användning med programmet theWord.

Om det inte redan är klart, se till att kontrollera filtillägget för din fil. Om det inte är en OXT-fil, undersök filtillägget på Lifewire eller Google för att se om du kan ta reda på vilka program som kan öppna eller konvertera den.


Lämna en kommentar