Programvara : Xojo : Xojo

Xojo

Version
2015
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Programming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Cross-plattform IDE för skrivbord, webb och webb-mobilapplikationer.
  • WYSIWYG användargränssnitt
  • Skapa projekt i tre olika format
  • Mycket kompatibel med Visual Basic
  • Cloud hosting tillhandahåller en säker miljö för testning av webbapplikationer

Xojo är en IDE som gör det möjligt för användare att skapa skrivbord, webben och webb-mobilapplikationer. Programmet är gratis att ladda ner och använda men kräver en licens för att distribuera applikationer.

Xojo tillåter användare att utveckla applikationer som sträcker sig från kommersiella programvaruprodukter till verktyg för personligt bruk. Programmet ger användaren möjlighet att skapa projekt i tre olika format: Xojo Project (text), Xojo Binär och Xojo XML. Användare måste ha en licens för att spara sitt projekt i något av de tre formaten. Om användare använder den fria versionen av Xojo kan de bara spara i binärformatet. När Xojo-programmet är komplett, erbjuder Xojo en snabb byggfunktion som omvandlar projektet till en fristående körbar.

Xojo tillhandahåller en WYSIWYG-miljö som gör utvecklingen snabbare, till exempel dra och släppa möjligheter för olika kontrollerar att skapa gränssnittet. Applikationen låter användare bygga program från en uppsättning källkod, vilket gör det möjligt för din applikation att visas och bete sig hur du utformade det, oavsett plattformen. Xojo är mycket kompatibel med Visual Basic, så att användare snabbt kan konvertera Visual Basic-projekt till Xojo-formaterade projekt. Xojo Cloud är också tillgängligt som cloud hosting service för användarens Xojo webbapplikationer. Molnet är en säker miljö för att utveckla och testa alla webbapplikationer.

Xojo är ett användbart verktyg, speciellt för nybörjare, för att utveckla skrivbords-, webb- och webb-mobilapplikationer. Några nackdelar är bristen på avancerade utvecklingsfunktioner och primärt fokus på OS X-användare, vilket gör att Windows och Linux-användare vill ha mer. Om du är en nybörjare som arbetar i OS X kan Xojo vara en bra passform för dig, annars leta efter en annan IDE.

Uppdaterad: 18 september 2015

▶ Primär filtillägg

.xojo_project – Xojo Project File

▶ Andra filtillägg används Xojo 2015

Stödda filtyper
.XOJO_XML_MENU Xojo XML Menu File
.XOJO_BINARY_PROJECT Xojo Binary Project File
.XOJO_XML_TOOLBAR Xojo Toolbar File
.RBW Ruby Script
.XOJO_TOOLBAR Xojo Toolbar File
.RB Real Studio Project
.XOJO_BINARY_TOOLBAR Xojo Binary Toolbar File
.RBM Real Studio Menu File
.RBP Real Studio Project File
.XOJO_BINARY_MENU Xojo Binary Menu File
.XOJO_XML_PROJECT Xojo XML Project File
.RBVCP Real Studio Version Controlled Project
.XOJO_MENU Xojo Menu File
.XOJO_BINARY_WINDOW Xojo Binary Window File
.XOJO_WINDOW Xojo Window File
Ytterligare relaterade filformat