Programvara : ScummVM : ScummVM

ScummVM

Version
2
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Gaming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Spela SCUMM-baserade och välj icke-SCUMM-spel
  • Välj GUI-temat
  • Ange spelets grafik, ljud och volyminställningar

ScummVM är en virtuell maskin som används för att driva en mängd olika avvecklade datorspel. Den är tillgänglig för Windows, OS X och Linux. Applikationen är också portad till spelkonsoler, såsom Dreamcast, GameCube, Wii och PlayStation 2.

Programmet var ursprungligen utvecklat för att bara spela peka och klicka äventyrsspel baserat på Script Creation Utilitiy för Maniac Mansion (SCUMM) -systemet men dess stöd har sedan dess utvidgats till icke-SCUMM-spel. Det kan spela spel från en rad utvecklare, inklusive LucasArts, Humongous Entertainment, Coktel Vision, Revolution Software och Westwood. Applikationen fungerar som en .EXE -fil, vilket gör att spel kan spelas på plattformar som den inte var avsedd för, men kräver fortfarande att du laddar upp de ursprungliga speldatafilerna. När du spelar spelen har ScummVM ett enkelt anpassningsbart användargränssnitt som låter dig ställa in grafik, ljud och volym av spelet.

Om du letar efter ett annat program än ScummVM för att spela klassisk punkt och-klicka-äventyrsspel, kommer du sannolikt att komma upp tomhänt. ScummVM är ditt bästa alternativ för att spela klassiska SCUMM-baserade spel som inte längre utvecklas.

Uppdaterad: 13 december 2018

▶ Primär filtillägg

.itk – ScummVM Game Data File

▶ Andra filtillägg används ScummVM 2

Stödda filtyper
.HE0 Humongous Entertainment Game Archive
.HE2 Humongous Entertainment Game Archive
.HE1 Humongous Entertainment Game Archive
Ytterligare relaterade filformat