Programvara : Oracle : Oracle NetBeans

Oracle NetBeans

Version
8
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Programming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Stödjer den senaste Java-tekniken och andra programmeringsspråk, till exempel HTML5, C / C ++ och PHP.
  • Tillhandahåller verktyg som en Java Editor och PrimeFaces kodgeneratorer
  • Tillåt plugins att utöka programmets funktion

Oracle NetBeans är en öppen källkod IDE för Windows, OS X och Linux. Applikationen ger olika moduler som kan användas för att utveckla skrivbords-, webb- och mobila applikationer.

NetBeans är skrivet i Java och används främst för att utveckla Java-applikationer. Den stöder den senaste Java SE, Java SE Embedded och Java ME Embedded-tekniken och erbjuder användbara verktyg för Java-redigering. IDE är dock inte begränsat till Java, det stöder andra programmeringsspråk, inklusive HTML5, C / C ++ och PHP.

NetBeans erbjuder en mängd olika funktioner som hjälper dig att utveckla din ansökan mer effektivt. Det ger en Java Editor med Java-tips och omdirigeringsfunktioner, en Maven-grafisk layoutomkopplare och PrimeFaces-kodgeneratorer som används för att skapa kompletta PrimeFaces-skelett-CRUD-applikationer med anslutning till databaser. IDE är också mycket utdragbar, så att du kan installera plugins som ger ytterligare funktionalitet, till exempel språkstöd och IDE-teman, till applikationen. Du kan dela dessa olika plugins via NetBeans Plugin Portal och interagera med en aktiv grupp av NetBeans-användare.

NetBeans är en robust IDE som ger ett brett utbud av funktioner för att utveckla skrivbords-, webb- och mobila applikationer. Applikationen är också mycket anpassningsbar via plugins för att återspegla dina utvecklingsbehov. Dessa funktioner och mer sätter Oracle Netbeans där uppe med Eclipse och IntelliJ IDEA som ett bra val för att utveckla din applikation.

Uppdaterad: 3 oktober 2014

▶ Primär filtillägg

.java – Java Source Code File

▶ Andra filtillägg används Oracle NetBeans 8

Stödda filtyper
.TLD Tag Library Descriptor File
.GROOVY Groovy Source Code File
.C C/C++ Source Code File
.GVY Groovy Source Code File
.GO Go Source Code File
.FORM NetBeans Java GUI Designer Form
.HTML Hypertext Markup Language File
.PHP PHP Source Code File
.FXML FXML Source Code File
.NBM NetBeans Module
Ytterligare relaterade filformat