Programvara : IBM : IBM SPSS

IBM SPSS

Version
22
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Scientific

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Kör test och analysera data med hjälp av beskrivande statistik, bivariat statistik, förutsägelse för numeriska resultat och förutsägelse för att identifiera grupper
  • Använd rullgardinsmenyer för att snabbt komma åt verktyg eller anpassa navigeringen med 4GL-kommandosyntaxspråket
  • Testa dina data med t-tester eller icke-parametriska tester

IBM SPSS är ett statistiskt analysprogram tillgängligt för Windows, Mac, Linux, IOS och Android. Det tillverkades ursprungligen av SPSS Inc., men förvärvades av IBM 2009. Det brukar användas för forskning inom marknadsföring, hälso- och sjukvård, regerings-, utbildnings-, mät- och datautvinningsfält. SPSS innehåller många olika verktyg för statistisk analys, datahantering och datadokumentation. Den låter dig hantera fallval och ger ett verktyg för omformning av filer för att ändra dina data från bred till lång form eller vice versa. Det har också en metadatabok för att hjälpa dig med dokumentation. Med det här programmet kan du använda beskrivande och bivariat statistik, samt förutsägelse för numeriska resultat och förutsägelse för att identifiera grupper. Du kan använda SPSS för att mäta frekvenser, medel, korrelationer, linjära regressioner och andra statistiska faktorer. Du kan också använda den för att göra ett brett utbud av test, inklusive cross tabulation, t-test, nonparametric tester, faktoranalys och clusteranalys.

IBM SPSS är en stor anpassningsbar statistisk analyslösning för mellanslag och större organisationer. Det är prissatt ganska högt men är tillgängligt till ett mycket rabatterat pris för akademiska ändamål. Utan den akademiska rabatten är det inte det bästa alternativet för mindre organisationer eller enskild användning. Om din organisation har mycket data för att analysera och ha råd med prislappen för SPSS, är det ett bra alternativ för att förutsäga resultat.

Uppdaterad: 17 januari 2015

▶ Primär filtillägg

.csaplan – SPSS Analysis Plan File

▶ Andra filtillägg används IBM SPSS 22

Stödda filtyper
.SPS SPSS Program File
.TLO SPSS TableLooks File
.SAS SAS Program File
.CSPLAN SPSS Sampling Plan File
.SPV SPSS Output Document
.SPD SPSS Custom Dialog File
.SGT SPSS Chart Template
.STT SPSS Table Template
.POR SPSS Portable File
.SBS SPSS Script
.SAV SPSS Data File
.SPE SPSS Extension
.SPJ SPSS Production Job File
.SPQ SPSS Database Query File
Ytterligare relaterade filformat
.TPF SPSS Text Wizard Document