Programvara : TuxGuitar : TuxGuitar

TuxGuitar

Version
1.3
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Audio

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Stöd för flera tabulatformat
  • Tablaturredigerare
  • Poängvisare
  • Multitrack-skärm
  • Plugin extensibility

TuxGuitar är ett open source-program som används för att komponera musik. TuxGuitar sparar musik kompositioner i filen .TG och låter dig importera och exportera .GTP , .GP3 , .GP4 , .GP5 och .MID filer. TuxGuitar stöder också importen av .PTB och .TEF files och exporterar till .LY och .TXT files. En mängd olika funktioner levereras med programmet som hjälper dig att komponera musik, inklusive en tabulatorredigerare, en poängvisare, en multitrack-skärm och möjligheten att hantera varaktigheten av noterna och tempot för din musik.

Programmet är utökbart, så att du kan lägga till funktioner via användardefinierade plugins. Du kan installera support för ytterligare format, ändra ljudutmatningssystem och mycket mer.

TuxGuitar är ett användbart och lättanvänt program för att komponera musik. Den stöder flera tabulatformat och en mängd olika funktioner för att komponera musik. Även om det finns ett betydande antal gratis tablettredigeringsprogram, inklusive Harmony Assistant och MuseScore, är TuxGuitar en av de bättre tillgängliga.

Uppdaterad: 22 september 2016

▶ Primär filtillägg

.tg – TuxGuitar Document

▶ Andra filtillägg används TuxGuitar 1.3

Stödda filtyper
.GP5 Guitar Pro 5 Tablature File
.MID MIDI File
.PTB Power Tab File
.TEF TablEdit Tablature
Ytterligare relaterade filformat
.GP4 Guitar Pro 4 Tablature
.GTP Guitar Pro File
.GP3 Guitar Pro 3 File